Maandelijks financiële steun

Wat is maandelijks financiële steun?

Wanneer U niet meer in staat bent om al uw vaste maandelijkse uitgaven te bekostigen dan kunt U een aanvraag tot het bekomen van een maandelijkse financiële steun indienen bij het OCMW.

Leefgeld is het bedrag dat nodig is voor gezinnen of individuen om van te kunnen leven: dat wil zeggen, geld voor eten, drinken en persoonlijke verzorging.

Het leefgeld mag niet verward worden met leefloon. Leefloon is een uitkering die voorbehouden is voor personen die voldoen aan strenge voorwaarden, terwijl leefgeld een financiële uitkering is voor personen die niet meer kunnen voorzien in hun eigen onderhoud.

Voorwaarden?

De maatschappelijk werker doet een onderzoek naar de maatschappelijke en financiële situatie.

Een beëdigd maatschappelijk werk(st)er verricht een sociaal en financieel onderzoek. Op basis van dit onderzoek beslist het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst of er U een maandelijkse financiële steun wordt toegekend. Het BCSD bepaalt eveneens het bedrag van de maandelijkse steun. Deze steun wordt enkel terugvorderbaar gesteld bij fraude, het achterhouden van gegevens of indien het OCMW-Asse niet langer bevoegd is om de steun toe te kennen (bij verhuis zonder te verwittigen bvb).

Agenda

Sociale dienst

gasthuisstraat

Sociale dienst Asse
Gasthuisstraat 2 – 1730 Asse
T 02/452 58 00 02/452 44 94
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingsuren Sociale dienst

socialedienst

Volg ons op Facebook!

Meldingen of klachten?