Collectieve schuldenregeling

Wat is een collectieve schuldenregeling?

Via schuldbemiddeling wordt een regeling getroffen voor de betaling van de schuldenlast. Het gaat om schulden in het kader van het consumentenkrediet, maar ook andere schulden zoals financiële boetes, belastingsschulden, huurschulden,... komen in aanmerking.

Bij een te hoge schuldenlast kan de sociale dienst u helpen bij het opstellen van een verzoekschrift aan de rechtbank tot collectieve schuldenregeling.

Collectieve schuldenregeling zorgt ervoor dat U niet de rest van uw leven moet blijven afbetalen ook al hebt U erg hoge schulden. Na een aantal jaren kan U dan een nieuwe start nemen. Deze regeling verloopt via de rechtbank. Uw inkomsten worden beheerd door een schuldbemiddelaar. Zij/hij regelt uw leefgeld en betaalt uw schuldeisers. Uw schuldeisers kunnen niets meer tegen U ondernemen. Zij kunnen ook geen interesten of kosten meer aanrekenen. Ondertussen hebt U recht op voldoende leefgeld om rond te komen. Het OCMW ondersteunt U als U een verzoekschrift voor collectieve schuldenregeling wilt indienen bij de rechtbank. Het OCMW-Asse is erkend als schuldbemiddelaar en kan dus door de rechtbank aangesteld worden als schuldbemiddelaar.

Wie komt in aanmerking voor een collectieve schuldenregeling?

Mensen waarvan de schuldenlast niet in verhouding is tot hun inkomen.

Agenda

Sociale dienst

gasthuisstraat

Sociale dienst Asse
Gasthuisstraat 2 – 1730 Asse
T 02/452 58 00 02/452 44 94
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingsuren Sociale dienst

socialedienst

Volg ons op Facebook!

Meldingen of klachten?