Woonzorgcentrum Hingeheem

Het woonzorgcentrum biedt plaats aan 88 bewoners waarvan;

 • 34 woongelegenheden (éénpersoonskamers) voor valide en semivalide ouderen (de vroegere "ROB-bedden")
 • 54 woongelegenheden met een bijkomende erkenning (éénpersoonskamers) voor zwaar zorgbehoevende ouderen 
  (de vroegere "RVT-bedden")

Het woonzorgcentrum Hingeheem geeft voorrang aan elke bejaarde inwoner uit de gemeente Asse, die na het uitputten van de thuiszorgdiensten zelf kiest voor een verblijf in een aangepast milieu, waar zijn levensomstandigheden kunnen verbeterd worden.

We willen voor de bewoners een thuis creëren, waar interdisciplinair een totale zorg wordt aangeboden, die het welzijn van elke bewoner en zijn familie voor ogen heeft, met respect voor ieders autonomie en eigenheid. Wij streven naar
een gezonde prijs-kwaliteitverhouding met aandacht voor de kleine dingen die de bewoners gelukkig maken.

Opnamevoorwaarden

 • De minimumleeftijd is 65 jaar
 • Voorrang aan de inwoners van Asse
 • Aanvragen tot opname gebeuren na afspraak met de maatschappelijk assistent
 • De kandidaat bewoner gaat akkoord met een opname in het woonzorgcentrum

Dagprijs

De dagprijs per persoon voor het verblijf in het woonzorgcentrum bedraagt:

 • 63,60 euro per dag voor inwoners van Asse
 • 57,24 euro per dag voor een echtpaar inwoners van Asse (samen € 114,48)
 • 72,46 euro per dag voor niet-inwoners van de gemeente Asse
 • 67,23 euro per dag voor een echtpaar niet-inwoners van Asse (samen € 134,46)

De dagprijs omvat een kamer met aangepast meubilair, lichamelijke verzorging, verpleegkundige verstrekkingen, was en strijk van alle linnen en persoonsgebonden kledij, onderhoud kamer, incontinentiemateriaal, maaltijden, drank bij eten, dieet- en sondevoeding, kinesitherapeutische verstrekkingen voor de zwaar zorgbehoevenden (RVT), groepsturnen, gebruik fitnesstoestellen, bibliotheek, animatie, kabeltelevisie, verzekering lichamelijke ongevallen bij uitstappen georganiseerd door het woonzorgcentrum en persoonlijke basis toiletartikelen.

Bekijk hier het opnamereglement


COVID19-Maatregelen: bezoekregeling

We hebben hier allemaal heel erg naar uitgekeken en zijn blij om versoepelingen te mogen doorvoeren voor de bewoners in ons woonzorgcentrum!
 

Onze deuren heropenen vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli gaan de deuren van het woonzorgcentrum weer volledig open. We hernemen onze werking zoveel mogelijk zoals vóór 13 maart 2020. Dit betekent dat bezoekers weer vrij en doorlopend op bezoek kunnen komen tot 21u ’s avonds. De deuren zullen automatisch open en dicht gaan.

De openingsuren van het onthaal blijven behouden. Je kan bij één van onze medewerkers van het onthaal terecht elke werkdag van 8u-12u en van 13u-16u30.

De volgende COVID19 maatregelen blijven echter wel van toepassing voor alle medewerkers en bezoekers (cfr. richtlijnen Agentschap Zorg en Gezondheid):

 • ·dragen van een chirurgisch mondmaskerin heel het woonzorgcentrum
 • ·ontsmetten van de handenbij binnenkomst en buitengaan van het woonzorgcentrum

We hebben bericht gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat bezoekers zich vanaf 1 juli niet meer moeten registreren aan het onthaal.
Onze bewoners mogen vanaf 1 juli ook meerdere bezoekers tegelijkertijd ontvangen.  Als gezin mag je max 8 personen bij je thuis uitnodigen. Wij volgen dezelfde regels. Met 8 personen is uiteraard wel wat krap op de kamer, maar met meer dan 2 is dus vanaf 1 juli wel mogelijk. We verwachten dat onze bewoners en bezoekers hierin zelf een verantwoorde keuze kunnen maken.
Wil je samen met een bewoner het woonzorgcentrum tijdelijk even verlaten, bv. om een terrasje te gaan doen, een wandeling of een bezoek thuis? Dat kan! We vragen jullie om op voorhand het personeel op de afdeling verwittigen én het onthaal. Zo zijn we op de hoogte dat een bewoner er even niet is en vermijden we onnodige en stresserende “zoekacties”.

Cafetaria

Vanaf 1 juli zal de cafetaria ook ruimere openingsuren hebben. Bewoners en hun bezoekers zijn welkom in onze cafetaria van woensdag t.e.m. zaterdag van 14u tot 17u en op zondag van 10u tot 12u en van 14u tot 17u. Je mag voortaan ook met meer dan 4 personen aan een tafel zitten (max. 8) op voorwaarde dat je 1.5 meter afstand kan houden van andere gezelschappen.

Animatie

Ook naar animatie toe hernemen we zoveel mogelijk onze normale werking, al moeten we natuurlijk rekening houden met de richtlijnen zoals ze voor iedereen gelden bi het organiseren van activiteiten.

Vanaf 16 juli zal er opnieuw wekelijks een eucharistieviering doorgaan in het woonzorgcentrum voor de bewoners die hierin interesse hebben. 

Sinds midden juni beschikt ons woonzorgcentrum over een duo tandem fiets! Samen met een medewerker of vrijwilliger kunnen onze bewoners een fietstochtje maken door Asse. De tandemfiets zorgt voor een frisse neus, beweging en een hartelijk terugzien van oude bekenden en straten in de buurt. De investering zeker waard!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we in september terug een familiedag, al zal het dit jaar in aangepaste (“COVID-proof”) vorm zijn. We plannen een heuse Zomerbar waarop familieleden en vrienden van onze bewoners welkom zijn en waar we met een hapje en een drankje kunnen bijpraten.

Meer informatie volgt. 

 

Woonzorgcentrum

Gasthuisstraat 2 (ingang Tuinwijk) – 1730 Asse
T 02 451 08 00 
F 02 451 08 01

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren Onthaal woonzorgcentrum

ma      08.00 - 12.00 uur       13.00 - 16.30 uur
di      08.00 - 12.00 uur      13.00 - 16.30 uur  
wo      08.00 - 12.00 uur      13.00 - 16.30 uur  
do      08.00 - 12.00 uur      13.00 - 16.30 uur  
vr      08.00 - 12.00 uur      13.00 - 16.30 uur  

Volg ons op Facebook!

Meldingen of klachten?