Woonzorgcentrum Hingeheem

Het woonzorgcentrum biedt plaats aan 88 bewoners waarvan;

 • 37 woongelegenheden (éénpersoonskamers) voor valide en semivalide ouderen (de vroegere "ROB-bedden")
 • 51 woongelegenheden met een bijkomende erkenning (éénpersoonskamers) voor zwaar zorgbehoevende ouderen 
  (de vroegere "RVT-bedden")

Het woonzorgcentrum Hingeheem geeft voorrang aan elke bejaarde inwoner uit de gemeente Asse, die na het uitputten van de thuiszorgdiensten zelf kiest voor een verblijf in een aangepast milieu, waar zijn levensomstandigheden kunnen verbeterd worden.

We willen voor de bewoners een thuis creëren, waar interdisciplinair een totale zorg wordt aangeboden, die het welzijn van elke bewoner en zijn familie voor ogen heeft, met respect voor ieders autonomie en eigenheid. Wij streven naar
een gezonde prijs-kwaliteitverhouding met aandacht voor de kleine dingen die de bewoners gelukkig maken.

Opnamevoorwaarden

 • De minimumleeftijd is 65 jaar
 • Voorrang aan de inwoners van Asse
 • Aanvragen tot opname gebeuren na afspraak met de maatschappelijk assistent
 • De kandidaat bewoner gaat akkoord met een opname in het woonzorgcentrum

Dagprijs

De dagprijs per persoon voor het verblijf in het woonzorgcentrum bedraagt:

 • 63,21 euro per dag voor inwoners van Asse
 • 56,89 euro per dag voor een echtpaar inwoners van Asse
 • 72,01 euro per dag voor niet-inwoners van de gemeente Asse
 • 66,82 euro per dag voor een echtpaar niet-inwoners van Asse

De dagprijs omvat een kamer met aangepast meubilair, lichamelijke verzorging, verpleegkundige verstrekkingen, was en strijk van alle linnen en persoonsgebonden kledij, onderhoud kamer, incontinentiemateriaal, maaltijden, drank bij eten, dieet- en sondevoeding, kinesitherapeutische verstrekkingen voor de zwaar zorgbehoevenden (RVT), groepsturnen, gebruik fitnesstoestellen, bibliotheek, animatie, kabeltelevisie, verzekering lichamelijke ongevallen bij uitstappen georganiseerd door het woonzorgcentrum en persoonlijke basis toiletartikelen.

Maatregelen Corona >> versoepeling bezoekregeling

Vanaf 29 juni is het mogelijk om binnen in het woonzorgcentrum op bezoek te komen. We voorzien voldoende plaats om gelijktijdig verschillende bezoekers toe te laten in onze ruime inkomhal.
De tafels zijn zo opgesteld dat je een gezellige babbel kan hebben met je familielid op voldoende afstand van mekaar zonder plexiglas tussen jullie in. Ook buiten zullen we meerdere tafels voorzien onder een tent zodanig dat bezoeken zoveel mogelijk buitenshuis kunnen gebeuren.

We blijven de voorkeur geven aan bezoekjes in openlucht. Naar verspreiding toe van het virus is en blijft dit de veiligste optie.

Het is ook mogelijk om samen met je familielid een wandeling te maken in de buurt van het woonzorgcentrum op voorwaarde dat de richtlijnen strikt gevolgd worden.

Samen een babbeltje slaan op de bankjes aan de ingang op onze parking kan ook, maar onder dezelfde voorwaarden.

Richtlijnen voor bezoekers:

 • Bezoekers dragen altijd verplicht een mondmasker zowel binnen het woonzorgcentrum, maar ook bij bezoeken buiten of bij een wandeling.
 • Hoe moeilijk het ook is, knuffels en aanrakingen zijn nog niet toegelaten, “social distancing” moet nageleefd worden, alsook het ontsmetten van de handen vóór het bezoek en nadien.
 • Tijdens een wandelling is het jammer genoeg nog niet toegelaten om samen naar de markt te gaan, een winkel te bezoeken, op café te gaan, … . Enkel in de open lucht samen “een blokje rond” kan op dit moment.
 • We vertrouwen erop dat familieleden hierin hun verantwoordelijkheid opnemen. Niet enkel om hun familielid niet te besmetten, maar ook om zo het virus niet binnen te brengen in het woonzorgcentrum en de gezondheid van onze andere bewoners niet in gevaar te brengen.  Als er na een bezoek twijfels zijn of de veiligheidsrichtlijnen wel gevolgd werden, zal de bewoner tijdelijk op zijn of haar kamer moeten verblijven om zeker te zijn dat er geen andere bewoners besmet worden.

We hopen met deze versoepelingen tegemoet te komen aan de (zeer begrijpelijke) verzuchtingen om meer contact toe te laten.

Heb je nog een specifieke vraag naar bezoek toe, stel ze gerust aan de contactpersonen van jouw afdeling!
We proberen dan samen te zoeken naar een oplossing.

De contactpersonen per afdeling:

-  Waterlelie: Vera Van Herreweghe Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
-  Maretak: Hannes van Everbroeck Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
-  Zonnebloem: Sarah Eerdekens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
-  Klaproos: Pascale De Ridder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
-  Klavertje: Inga Hermus Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
-  Koren: Lotte Smet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afspraken voor een bezoek, maar ook voor een wandeling kunnen gemaakt worden bij deze contactpersonen of via ons onthaal, bij voorkeur via email.

Vermeld in jouw mailtje wie je graag wilt bezoeken en hoe we je kunnen bereiken, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Elke bewoner en elk  familielid is anders, heeft andere mogelijkheden en wensen omtrent dit bezoek. Afspraken worden dus altijd op maat gemaakt.

Tijdstip en omstandigheden worden goed afgesproken. Het moet immers lukken om dit te begeleiden en in de dagelijkse werking in te passen op een veilige manier. Naast de bezoeken hebben onze bewoners ook afspraken bij de kapper en bij de pedicure en moeten we rekening houden met de verzorging en de maaltijden.We proberen echter zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van onze bewoners en familieleden.

We zullen ook geen vaste dagen mee hanteren per afdeling. Er is dus meer vrijheid en flexibiliteit, ook voor jullie. Om zeker te zijn dat al deze versoepelingen ook praktisch haalbaar zijn, starten we vanaf 29 juni met het toelaten van 2 bezoeken per week per bewoner. Het hoeft niet steeds dezelfde bezoeker te zij, en er mogen ook meerdere personen samen een bezoekje brengen, zolang de richtlijnen gevolgd worden.

Voor onze bewoners op Klaproos is het voor familieleden mogelijk om een bezoekje te brengen in de snoezeltuin.

Deze afspraken worden ingepland door hoofdverpleegkundige Pascale. Je kan haar bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Van woensdag 1/7 t.e.m. vrijdag 3/7 is Pascale in verlof. Afspraken voor die dagen worden met haar ingepland ten laatste op dinsdag 30 juni. We zullen deze nieuwe bezoekregeling van zeer nabij evalueren en kunnen op elk moment uitbreiden of terugschroeven indien dit noodzakelijk blijkt te zijn.

CAFETARIA

Sinds begin juni is onze cafetaria weer geopend voor onze bewoners. Van dinsdag t.e.m. vrijdag van 14u-16u kunnen ze samen genieten van een drankje, een hapje en een deugddoende babbel. Het sociaal contact doet zichtbaar deugd en zorgt voor de nodige verstrooiing.

De optie om bezoek te laten doorgaan in de cafetaria zoals in de meeste WZC op dit moment, was bij ons puur praktisch zeer moeilijk. Onze cafetaria is niet gelegen in een aparte ruimte, maar net midden in ons WZC, met zeer veel doorgang en circulatie. Er is ook geen aparte ingang en bovendien zouden we dan onze cafetaria en het terras moeten afsluiten voor onze (andere) bewoners.
Vandaar dan ook de keuze om bezoeken in onze inkomhal te laten doorgaan.

AFGEVEN VAN PAKJES

Tot nog toe hanteerden we een quarantaine vooraleer we pakjes konden afgeven aan onze bewoners. Vanaf morgen zullen we ook hierin versoepelen.
>> Er zal geen quarantaine meer zijn voor binnengebrachte goederen.

Kaartjes, pakjes, bloemen, fruit, yoghurtjes,… alles wat aan het onthaal wordt afgegeven, zal zo snel mogelijk aan de bewoners bezorgd. Wat in de voormiddag gebracht wordt, kan in de namiddag  al naar onze bewoners. Wat in de namiddag wordt gebracht, zal de dag nadien aan de bewoner gegeven. Vers fruit en producten die koeling nodig hebben kunnen vanaf morgen dus ook weer.  Wil je dus eens iets lekker meenemen voor je moeder of vader van op de markt? Het kan terug.

Voeding die wij tot vandaag uitzonderlijk voor onze bewoners via de keuken bestelden, zal dus ook weer door familie gebracht kunnen worden. Vanaf volgende week zullen we deze extra’s dan ook niet meer bestellen.

ONTHAAL

We stellen vast dat er ’s avonds en in het weekend niet zoveel telefoontjes meer binnenkomen alsook weinig pakjes werden afgeleverd.

Omdat we rekening houden met de draagkracht van onze onthaalmedewerkers en de nakende vakantieperiode, hebben we beslist om de reguliere openingsuren van het onthaal weer toe te passen.  Voortaan is de permanentie aan het onthaal weer verzekerd op werkdagen van 8u tot 16u30.

Op zaterdag 27/06 en op zaterdag 4/07 zal het onthaal nog geopend zijn van 9u tot 12u.

Vanaf 11/07 zal er echter geen permanentie meer zijn aan het onthaal. We vragen om in het weekend enkel te bellen of langs te komen in uiterste noodgevallen.

De normale weekendwerking wordt immers weer opgestart met een lagere bezetting aan personeel. Onze zorgkundigen en verpleegkundigen hebben hun handen vol aan de zorg voor onze bewoners. Ook het animatieteam zal niet meer elk weekend aanwezig zijn.

ANIMATIEPROGRAMMA 

Het “normale” animatieprogramma wordt sinds deze week ook weer opgestart, zij het in aangepaste omstandigheden.

Zo zal vanaf morgen weer wekelijks gymnastiek gegeven worden en is er op dinsdagnamiddag weer een grote activiteit voor onze bewoners in de cafetaria (bingo, kwis, hoger lager…).

We houden er bij gemeenschappelijke activiteiten steeds rekening mee dat er voldoende afstand kan zijn tussen onze bewoners.

WANDELEN EN AFSPRAKEN BUITENSHUIS

Onze bewoners genieten van de versoepelingen die de laatste weken zijn doorgevoerd (babbelbox bezoeken, kapper, pedicure, cafetaria…), maar hebben het tijdens de lock down gemist om eens naar buiten te kunnen gaan en een wandeling te maken.  Sinds begin juni was het daarom ook mogelijk voor onze bewoners om onder begeleiding van een personeelslid of vrijwilliger een wandelingetje te maken buitenshuis. Sinds deze week kunnen onze bewoners ook onbegeleid buiten een kleine wandeling maken. Bezoek aan de markt, boodschappen gaan doen of op café/restaurant gaan is op dit moment echter nog niet mogelijk.

Medische, paramedische en zakelijke afspraken kunnen wel doorgaan. We denken bv. aan een bezoek aan de tandarts, consultatie bij een specialist, afspraak bij notaris…

Begeleiding gebeurt in principe steeds door een personeelslid of een vrijwilliger. Neem contact op met jouw aanspreekpunt op de afdeling en dan bekijken we hoe we de afspraak van jouw familielid kunnen laten doorgaan in veilige omstandigheden.


De maatregelen die getroffen zijn in de woonzorgcentra waren erg strikt en zeker niet makkelijk om vol te houden. Toch bleven onze bewoners, onze personeelsleden en jullie er de moed in houden en probeerden we er samen het beste van te maken en ons aan te passen aan steeds nieuwe richtlijnen.

Bedankt nogmaals voor jullie vertrouwen en begrip in deze moeilijke omstandigheden!

Het woonzorgcentrum Hingeheem volgt de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid nauwgezet op. De nodige voorzorgsmaatregelen worden getroffen om de bewoners te beschermen. 

Meer info: website van het Agentschap Zorg en Gezondheid

Heb je vragen, kan je contact nemen met het woonzorgcentrum, T 02 451 08 00, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Woonzorgcentrum

Gasthuisstraat 2 (ingang Tuinwijk) – 1730 Asse
T 02 451 08 00 
F 02 451 08 01

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren Onthaal woonzorgcentrum

ma      08.00 - 12.00 uur       13.00 - 16.30 uur
di      08.00 - 12.00 uur      13.00 - 16.30 uur  
wo      08.00 - 12.00 uur      13.00 - 16.30 uur  
do      08.00 - 12.00 uur      13.00 - 16.30 uur  
vr      08.00 - 12.00 uur      13.00 - 16.30 uur  

Volg ons op Facebook!

Meldingen of klachten?